Sütlü irmik revani tatlısı nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Geleneksel tatlılar arasında özel bir yere sahip olan sütlü irmik revanisi, hem pratik hazırlanışı hem de lezzetiyle sofraları şenlendiriyor. İrmiğin hafif dokusu ve sütün yumuşaklığının birleştiği bu tatlı, şerbetiyle tam kıvamında bir denge sunuyor.

22 Kasım 2025

Sütlü İrmik Revani Tatlısı Tarifi


Malzemeler:

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti İçin:


  • 3 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Yapılışı:


1. İlk olarak şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri bir tencereye alarak kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 5-6 dakika daha kaynatarak şerbeti soğumaya bırakın.

2. Revani hamuru için, yumurta ve şekeri bir kapta köpük köpük olana kadar çırpın.

3. Üzerine süt, sıvı yağ, irmik, un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

4. Yağlanmış bir fırın tepsisine veya borcama hamuru dökün.

5. Önceden ısıtılmış 180°C fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

6. Revani fırından çıkar çıkmaz, soğuk şerbeti üzerine dökün ve şerbeti çekene kadar bekletin.

7. Tamamen soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
;