Portakallı irmikli kedi dili tatlısı nasıl yapılır?
Portakalın ferahlatıcı aromasıyla irmiğin enfes dokusunu buluşturan bu kedi dili tatlısı, geleneksel lezzetlere modern bir yorum getiriyor. Pratik hazırlanışı ve göz alıcı sunumuyla özel günlerin vazgeçilmezi olacak bu tatlı, şerbetli tatlı sevenler için mükemmel bir alternatif sunuyor.
Portakallı İrmikli Kedi Dili Tatlısı TarifiMalzemeler:
Şerbeti İçin:
Yapılışı:1. İlk olarak şerbeti hazırlayın. Bir tencereye su, şeker, portakal suyu ve limon dilimini ekleyip kaynatın. Kaynadıktan sonra 10 dakika daha kısık ateşte pişirip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 2. Tatlı hamuru için; bir karıştırma kabına yumurta, sıvı yağ, portakal suyu, toz şeker ve portakal kabuğu rendesini ekleyip iyice çırpın. 3. Üzerine irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurunuz ele yapışmayacak kıvamda olmalı. 4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle uzun ince şeritler (kedi dili şeklinde) haline getirin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 5. Önceden ısıtılmış 180°C fırında, üzeri hafif kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. 6. Fırından çıkan sıcak tatlıları, soğumuş şerbete atıp 10-15 dakika bekletin ve şerbeti iyice çekmesini sağlayın. 7. Servis tabağına alıp, dilerseniz üzerine hindistan cevizi veya dövülmüş ceviz serperek servis yapın. Püf Noktaları:
|










.webp)








.webp)