Kremsantili irmik tatlısı nasıl yapılır, tarifini verir misin?
Kremşantili ve irmiğin nefis buluşmasıyla hazırlanan bu tatlı, hem göze hem damağa hitap eden bir lezzet şöleni sunuyor. Pratik malzemelerle hazırlanan tarif, çıtır kremşantilerin yumuşak irmik muhallebisiyle uyumunu ön plana çıkarıyor.
Kremsantili İrmik Tatlısı TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Bir tencereye irmik, toz şeker ve sütü ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kıvamı koyulaşıp göz göz olana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirmeye devam edin. 2. Ocaktan almadan hemen önce vanilyayı ekleyip karıştırın, ardından ocaktan alın. Ilımaya bırakın. 3. Kremsantıları küp küp doğrayın. Bir kaseye veya servis kabına kremsantı parçalarını yayın. 4. Ilımış irmik tatlısının üzerine kremayı ekleyip iyice karıştırın. Bu karışımı kremsantıların üzerine dökün. 5. Üzerine isteğe bağlı olarak dövülmüş ceviz veya fındık serpiştirin. 6. Tatlıyı buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin. 7. Servis yapmadan önce üzerine tarçın serperek soğuk olarak servis edin. Not: Kremsantıların çıtır kalmasını isterseniz, tatlıyı servis etmeden hemen önce üzerine ekleyebilirsiniz. Ayrıca, meyve sosları ile de süsleyebilirsiniz. |










.webp)








.webp)