Kremalı İrmik Tatlısı Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 litre süt
- 1 paket vanilin
- 1 paket krem şanti
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- İsteğe bağlı: hindistan cevizi, tarçın veya ceviz içi
Yapılışı:
- Geniş bir tencereye irmiği alın ve orta ateşte, kokusu çıkana kadar 3-4 dakika kavurun.
- Üzerine sütü yavaş yavaş ekleyerek sürekli karıştırın, topaklanmayı önleyin.
- Şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin, tatlı kıvam alıp göz göz olana kadar pişirin (yaklaşık 10-15 dakika).
- Altını kapatın, vanilin ve tereyağını ekleyip iyice karıştırın.
- Tatlıyı ılımaya bırakın. Ayrı bir kasede krem şantiyi, paket üzerindeki talimata göre hazırlayın.
- Ilımış irmik tatlısının yarısını bir borcama yayın, üzerine hazırladığınız krem şantinin yarısını sürün.
- Kalan irmik karışımını krem şantinin üzerine yayın, en üste kalan krem şantiyi ekleyin.
- Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.
- Servis yapmadan önce üzerini hindistan cevizi, tarçın veya dövülmüş cevizle süsleyebilirsiniz.
Püf Noktaları:
- İrmiği iyice kavurursanız tatlı daha lezzetli olur.
- Sütü yavaş ekleyip sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyin.
- Tatlıyı buzdolabında iyice soğutursanız kıvamı daha güzel olacaktır.
|