İrmikli toplar şerbetli tatlı olarak nasıl yapılır?
Lezzetli bir şerbetli tatlı arayanlar için pratik ve ekonomik bir tarif: irmikten hazırlanan yumuşacık toplar, soğuk şerbetle buluşarak enfes bir tatlıya dönüşüyor. Hindistan cevizi veya antep fıstığı ile süslenen bu nefis tatlı, misafirlerinize ikram edebileceğiniz hafif bir alternatif sunuyor.
İrmikli Toplar (Şerbetli Tatlı) TarifiMalzemeler:
Şerbeti İçin:
Yapılışı:1. İlk olarak şerbeti hazırlayın. Bir tencereye şeker ve suyu koyup kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 5-10 dakika daha kaynatarak kıvam almasını sağlayın. Şerbeti soğumaya bırakın. 2. Tatlı hamuru için, bir tencereye süt, su, şeker, sıvı yağ ve irmiği ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. İrmikler şişip kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin (yaklaşık 10-15 dakika). 3. Ocaktan aldıktan sonra, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip iyice karıştırın. Hamur ılık hale gelene kadar bekleyin. 4. Hamur ılındıktan sonra, elinizi yağlayarak küçük toplar şeklinde yuvarlayın. Topları bir tepsiye dizin. 5. Topları hindistan cevizi veya ince kıyılmış antep fıstığına bulayarak süsleyin. 6. Soğuk şerbeti, topların üzerine dökün ve en az 2-3 saat buzdolabında bekletin. 7. Şerbeti iyice çeken irmikli topları servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun! İpucu: Şerbetin soğuk, tatlı topların ılık olması, şerbetin daha iyi çekilmesini sağlar. İsterseniz içine ceviz veya fındık ekleyerek farklı bir lezzet deneyebilirsiniz. |










.webp)








.webp)