İrmikli sütlü toplar nasıl yapılır, tarifi nedir?

Lezzetli ve pratik bir tatlı arayanlar için irmik, süt ve hindistan cevizinin nefis uyumuyla hazırlanan bu top tatlılar, hem göze hem damağa hitap ediyor. Az malzemeyle kısa sürede hazırlanabilen bu enfes atıştırmalık, misafirlerinize ikram edebileceğiniz hafif bir seçenek sunuyor.

22 Kasım 2025

İrmikli Sütlü Toplar Tarifi


Malzemeler:

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı hindistan cevizi (kaplama için)

Yapılışı:


  • Geniş bir tencereye irmik, süt, şeker ve sıvı yağı alarak orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
  • Karışım koyulaşıp tencerenin dibinden ayrılmaya başladığında ocaktan alın ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Karışımı soğumaya bırakın, ılıkken elinizle küçük toplar şeklinde yuvarlayın.
  • Hindistan cevizine bulayarak servis tabağına dizin.
  • Buzdolabında soğutarak servis yapın.

Püf Noktaları:


  • İrmiği sürekli karıştırarak pişirmek topaklanmayı önler.
  • Karışım soğudukça kıvamı sertleşeceğinden ılıkken şekil vermek daha kolay olur.
  • Daha yoğun bir tat için 1 yemek kaşığı kakao ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
;