İrmikli sütlü tatlı topları nasıl yapılır?

Pratik malzemelerle hazırlanan bu nefis tatlı, sütlü irmik karışımının hindistan cevizine bulanarak top haline getirilmesiyle oluşuyor. Misafirlerinize çay saatlerinde ikram edebileceğiniz, ağızda dağılan kıvamıyla beğeni toplayacak bir lezzet.

22 Kasım 2025

İrmikli Sütlü Tatlı Topları Tarifi


Malzemeler:

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı hindistan cevizi (dışını kaplamak için)

Yapılışı:


  • Geniş bir tencereye tereyağını alıp eritin.
  • İrmiği ekleyip kavurmaya başlayın. İrmik hafifçe kokusu çıkana kadar yaklaşık 5-7 dakika kavurun.
  • Sütü ve şekeri ekleyip sürekli karıştırarak pişirin. Karışım koyulaşıp tencere kenarından ayrılana kadar pişirmeye devam edin.
  • Ocağı kapatıp vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Karışımı soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra elinizle küçük toplar şeklinde yuvarlayın.
  • Hindistan cevizine bulayarak servis tabağına dizin.

Püf Noktaları:


  • İrmiği iyice kavurmak tatlıya lezzet katar.
  • Soğumaya bırakmadan topları şekillendirmeye çalışırsanız eliniz yanabilir.
  • Daha farklı bir lezzet için topların içine fındık veya ceviz ekleyebilirsiniz.

Servis Önerisi:

  • Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
;