İrmikli sütlü tatlı topları nasıl yapılır?
Pratik malzemelerle hazırlanan bu nefis tatlı, sütlü irmik karışımının hindistan cevizine bulanarak top haline getirilmesiyle oluşuyor. Misafirlerinize çay saatlerinde ikram edebileceğiniz, ağızda dağılan kıvamıyla beğeni toplayacak bir lezzet.
İrmikli Sütlü Tatlı Topları Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı hindistan cevizi (dışını kaplamak için)
Yapılışı:
- Geniş bir tencereye tereyağını alıp eritin.
- İrmiği ekleyip kavurmaya başlayın. İrmik hafifçe kokusu çıkana kadar yaklaşık 5-7 dakika kavurun.
- Sütü ve şekeri ekleyip sürekli karıştırarak pişirin. Karışım koyulaşıp tencere kenarından ayrılana kadar pişirmeye devam edin.
- Ocağı kapatıp vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Karışımı soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra elinizle küçük toplar şeklinde yuvarlayın.
- Hindistan cevizine bulayarak servis tabağına dizin.
Püf Noktaları:
- İrmiği iyice kavurmak tatlıya lezzet katar.
- Soğumaya bırakmadan topları şekillendirmeye çalışırsanız eliniz yanabilir.
- Daha farklı bir lezzet için topların içine fındık veya ceviz ekleyebilirsiniz.
Servis Önerisi:
- Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz.
|