İrmikli krem şantili revani nasıl yapılır?
Geleneksel tatlılarımıza modern bir dokunuşla hazırlanan bu irmikli revani, krem şantinin hafifliğiyle buluşuyor. Şerbetli tatlı sevenler için nefis bir alternatif olan bu tarif, misafirlerinize sunabileceğiniz pratik ve lezzetli bir seçenek.
İrmikli Krem Şantili Revani TarifiMalzemeler:
Şerbeti İçin:
Krem Şanti İçin:
Yapılışı:1. İlk olarak şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri bir tencereye alarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 5-6 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. 2. Revani hamuru için; yumurta ve şekeri iyice çırpın, beyazlaşıp köpük köpük olana kadar devam edin. 3. Yoğurdu ekleyip karıştırmaya devam edin. 4. İrmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar spatula ile karıştırın. 5. Yağlanmış bir fırın tepsisine veya borcama dökün. 6. Önceden ısıtılmış 180°C fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin. 7. Revani fırından çıkar çıkmaz, soğumuş şerbeti üzerine dökün. Şerbeti çekene kadar dinlendirin. 8. Krem şantiyi hazırlamak için; soğuk süt ve krem şanti tozunu mikserle katılaşana kadar çırpın. 9. Revaniyi dilimledikten sonra üzerine krem şantiyi süsleyerek servis yapın. Not: Revaniyi şerbeti çektikten sonra buzdolabında soğutarak servis yapabilirsiniz. Krem şantiyi servisten hemen önce eklemek daha iyi sonuç verir. |










.webp)








.webp)