İrmikli kabak püresi nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?

Lezzetli ve besleyici bir tatlı arayanlar için pratik bir tarif: rendelenmiş kabak ve irmiğin sütle buluştuğu, tereyağı ve vanilya ile zenginleşen bu nefis püre, üzerindeki ceviz ve tarçınla hem göze hem damağa hitap ediyor.

21 Kasım 2025

İrmikli Kabak Püresi Tarifi


Malzemeler:

  • 2 orta boy kabak (yaklaşık 500 gr)
  • 1 su bardağı irmik
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Dilediğiniz kadar ceviz veya fındık (üzeri için)
  • Tarçın (servis için)

Yapılışı:


1. İlk olarak kabakları soyun ve rendeleyin. Rendelenmiş kabakları bir tencereye alın.

2. Tencerenin içine irmiği ekleyin ve orta ateşte, kabaklar suyunu salıp çekene kadar karıştırarak pişirin. Bu işlem yaklaşık 10-15 dakika sürebilir.

3. Kabaklar suyunu çektikten sonra, sütü yavaş yavaş ekleyin ve sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyin.

4. Sütü ekledikten sonra, toz şekeri ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Kıvam alana kadar pişirin.

5. Kıvamı koyulaştığında tereyağını ve vanilyayı ekleyip birkaç dakika daha pişirin. Ardından ocaktan alın.

6. Püreyi kaselere paylaştırın ve üzerini ceviz veya fındık ile süsleyin. İsteğe bağlı olarak tarçın serperek servis yapın.

Not: İrmikli kabak püresini sıcak veya soğuk olarak tüketebilirsiniz. Bu tarif yaklaşık 4-6 kişiliktir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
;