Tarifinizi denedim ancak ben irmik helvasını daha tane tane sanki pirinç pilavı gibi olmasını istiyorum bu tariflerde kıvamı yoğun oluyor. İstediğim şekilde yapabilmek için ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkürler
Önceki Cevaplar
Admin
01 Temmuz 2024 Pazartesi
Merhaba azra,
İrmik helvasının tane tane olması için şu adımları izleyebilirsiniz:
1. İrmik Kavurma: İrmiği kısık ateşte, sürekli karıştırarak kavurun. Bu, irmiğin eşit şekilde kavrulmasını ve tane tane olmasını sağlar. 2. Yağ Miktarı: Yeterli miktarda yağ kullanın. Az yağ kullanmak irmiğin birbirine yapışmasına neden olabilir. 3. Sıvı Oranı: Şerbeti ya da sütü eklerken dikkatli olun. Fazla sıvı eklemek irmiği lapa yapabilir. Oranı kontrol ederek eklemek daha iyi sonuç verir. 4. Karıştırma: Şerbeti ekledikten sonra hızlıca karıştırın ve ardından kısık ateşte pişirmeye devam edin. Bu, irmiğin şerbeti eşit şekilde çekmesini sağlar.
Bu adımları izleyerek irmik helvanızın tane tane olmasını sağlayabilirsiniz. Afiyet olsun!
azra
17 Nisan 2024 ÇarşambaTarifinizi denedim ancak ben irmik helvasını daha tane tane sanki pirinç pilavı gibi olmasını istiyorum bu tariflerde kıvamı yoğun oluyor. İstediğim şekilde yapabilmek için ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkürler
Önceki Cevaplar
Admin
01 Temmuz 2024 PazartesiMerhaba azra,
İrmik helvasının tane tane olması için şu adımları izleyebilirsiniz:
1. İrmik Kavurma: İrmiği kısık ateşte, sürekli karıştırarak kavurun. Bu, irmiğin eşit şekilde kavrulmasını ve tane tane olmasını sağlar.
2. Yağ Miktarı: Yeterli miktarda yağ kullanın. Az yağ kullanmak irmiğin birbirine yapışmasına neden olabilir.
3. Sıvı Oranı: Şerbeti ya da sütü eklerken dikkatli olun. Fazla sıvı eklemek irmiği lapa yapabilir. Oranı kontrol ederek eklemek daha iyi sonuç verir.
4. Karıştırma: Şerbeti ekledikten sonra hızlıca karıştırın ve ardından kısık ateşte pişirmeye devam edin. Bu, irmiğin şerbeti eşit şekilde çekmesini sağlar.
Bu adımları izleyerek irmik helvanızın tane tane olmasını sağlayabilirsiniz. Afiyet olsun!