Çikolatalı irmik muhallebisi nasıl yapılır, tarif nedir?
Lezzetli bir tatlı arayışında olanlar için pratik ve şık bir alternatif: çikolatalı irmik muhallebisi. Kremalı dokusu ve çikolata aromasıyla sevenleri kendine hayran bırakan bu tatlı, özel günlerde veya ani gelen tatlı krizlerinde imdada yetişiyor.
Çikolatalı İrmik Muhallebisi Tarifi
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilin
- 1 paket krem şanti (veya 2 yemek kaşığı tereyağı)
- Üzeri için: Hindistan cevizi, fındık veya çikolata parçacıkları
Yapılışı:
- Geniş bir tencereye sütü alın. Üzerine irmik, toz şeker ve kakaoyu ekleyip karıştırın.
- Tencereyi orta ateşe alarak sürekli karıştırın. Karışım kaynamaya başlayınca kısık ateşe getirin ve 10-15 dakika daha karıştırarak pişirin.
- Muhallebi kıvam alıp göz göz olduğunda ocaktan alın. Vanilini ekleyip karıştırın.
- İsterseniz krem şantiyi ekleyip çırpın veya tereyağını ekleyip karıştırarak eritin.
- Muhallebiyi kaselere paylaştırın. Üzerini düzeltin ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
- Servis yapmadan önce üzerini Hindistan cevizi, dövülmüş fındık veya çikolata parçacıkları ile süsleyin.
Püf Noktaları:
- Muhallebiyi sürekli karıştırarak pişirin, topaklanmasını önleyin.
- Kıvamı koyu olursa süt ekleyerek ayarlayabilirsiniz.
- Soğudukça kıvamı koyulaşacağı için ocaktan aldığınız kıvam biraz akışkan olabilir.
|