Burçaklı İrmik Tatlısı Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- Üzeri için: Hindistan cevizi, tarçın veya dövülmüş ceviz
Yapılışı:
- İlk olarak, bir tencereye süt, su, şeker ve sıvı yağı ekleyip kaynamaya bırakın.
- Bu sırada, ayrı bir kapta irmik, yumurta, vanilya ve kabartma tozunu karıştırarak homojen bir hamur elde edin.
- Kaynayan şerbeti ocaktan alın ve yavaş yavaş irmikli karışıma ekleyerek sürekli karıştırın.
- Elde ettiğiniz tatlı karışımını, yağlanmış bir tepsiye veya borcama dökün.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
- Tatlıyı fırından çıkardıktan sonra, dilimleyip üzerine hindistan cevizi, tarçın veya ceviz serperek servis yapın.
Püf Noktaları:
- Şerbeti irmikli karışıma eklerken yavaş yavaş dökün ve topaklanmaması için iyice karıştırın.
- Fırın sıcaklığını kontrol edin; tatlının üzeri çok çabuk kızarmasın diye fırın ısısını ayarlayabilirsiniz.
- Soğuduktan sonra servis yaparsanız, tatlı daha lezzetli olacaktır.
|