Bebekler için irmikli muhallebi nasıl hazırlanır?

Ek gıdaya geçiş döneminde hem besleyici hem de kolay hazırlanan bir tarif arayan ebeveynler için pratik bir irmikli muhallebi alternatifi. Bebeğinizin ayına uygun malzemelerle hazırlanan bu tarif, alerji riskine karşı önemli uyarılar içeriyor.

21 Kasım 2025

Bebekler İçin İrmikli Muhallebi Tarifi


Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 1 su bardağı su veya devam sütü (bebeğinizin ayına uygun)
  • 1 tatlı kaşığı pekmez (isteğe bağlı, 12. aydan sonra)
  • 1 çay kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:


  • Küçük bir tencereye irmiği ve suyu/ sütü ekleyin.
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
  • Kıvam alıp göz göz olana kadar (yaklaşık 5-7 dakika) pişirmeye devam edin.
  • Ocaktan aldıktan sonra pekmez ve tereyağını ekleyip karıştırın.
  • Ilıdıktan sonra bebeğinize yedirebilirsiniz.

Önemli Notlar:


  • Bebeğiniz 6 aydan küçükse doktorunuza danışmadan ek gıdaya başlamayın.
  • İrmik buğday içerdiği için alerji riskine dikkat edin.
  • İlk kez deneyecekseniz 3 gün kuralına uyarak başka yeni gıda vermeyin.
  • Kıvamı bebeğinizin ayına göre su/süt miktarını ayarlayarak değiştirebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
;