Sütten İrmik Tatlısı Tarifi
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- İsteğe bağlı: Hindistan cevizi, tarçın veya dövülmüş ceviz/fındık
Hazırlanışı:
- Geniş bir tencereye tereyağını alın ve eritin.
- İrmiği ekleyip, kokusu çıkana kadar orta ateşte kavurun (yaklaşık 3-4 dakika).
- Sütü yavaş yavaş ekleyin, sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin.
- Şekeri ilave edip, karıştırmaya devam edin.
- Kıvam alıp, göz göz olana kadar pişirin (yaklaşık 10-15 dakika).
- Altını kapatın, vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Servis kaselerine paylaştırıp, oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Üzerini Hindistan cevizi, tarçın veya dövülmüş cevizle süsleyerek servis yapın.
Püf Noktaları:
- İrmiği iyice kavurmak, tatlıya hoş bir aroma katacaktır.
- Sütü yavaş ekleyip sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyin.
- Soğudukça kıvamı kıvam alacağı için, tencerede biraz akışkan bırakabilirsiniz.
|