Sütlü tek kişilik irmik tatlısı nasıl yapılır?

Pratik ve lezzetli bir tatlı arayanlar için tek kişilik sütlü irmik tatlısı, hem kolay hazırlanışı hem de ekonomik malzemeleriyle ideal bir seçenek. Kavrulan irmiğin aroması ve sütlü dokusuyla bu tatlı, ister sıcak ister soğuk şekilde keyifle tüketilebiliyor.

22 Kasım 2025

Sütlü Tek Kişilik İrmik Tatlısı Tarifi


Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü (isteğe bağlı)
  • Üzeri için: tarçın, hindistan cevizi veya dövülmüş ceviz/fındık

Yapılışı:


  • Tencereye tereyağını alıp eritin.
  • İrmiği ekleyip orta ateşte, kokusu çıkana ve hafif renk alana kadar 2-3 dakika kavurun.
  • Sütü ve şekeri ekleyip sürekli karıştırarak pişirin. Kıvam koyulaşana kadar yaklaşık 5-7 dakika pişirmeye devam edin.
  • Vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
  • Tatlıyı bir kaseye alıp üzerine tarçın, hindistan cevizi veya dövülmüş ceviz serperek servis yapın. Sıcak veya soğuk olarak tüketebilirsiniz.

Notlar:


  • Kıvamını beğenmezseniz, süt miktarını azaltıp artırabilirsiniz.
  • Şeker miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Soğudukça kıvamı biraz daha koyulaşacaktır, bu nedenle sıvı kıvamda ocaktan alabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
;