Sütlü nuriye irmikli tatlısı nasıl yapılır?
İrmiğin altın rengiyle kavrulduğu, sütün kremalı dokusuyla buluştuğu nefis bir tatlı tarifi. Üzerine serpilen ceviz ve tarçınla hem görsel bir şölene hem de damaklarda iz bırakan bir lezzet deneyimine dönüşüyor.
Sütlü Nuriye İrmikli Tatlısı Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ceviz içi (üzeri için)
- Tarçın (üzeri için)
Yapılışı:
- Geniş bir tencerede tereyağını eritin.
- İrmiği ekleyip kavurmaya başlayın. İrmik hafifçe kokusu çıkana ve renk değiştirene kadar karıştırarak kavurun.
- Sıvı yağı ekleyip birkaç dakika daha kavurma işlemine devam edin.
- Sütü yavaş yavaş ekleyin, sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin.
- Toz şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin.
- Tatlı kıvam alıp göz göz olana kadar pişirin. Kıvamı koyulaşınca vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Pişen tatlıyı ısıya dayanıklı bir borcama dökün ve üzerini düzeltin.
- Üzerine ceviz içi serpiştirin ve tarçın ekleyin.
- Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabında birkaç saat dinlendirin.
- Soğuyan tatlıyı dilimleyerek servis yapın.
Püf Noktaları:
- İrmiği iyice kavurmak, tatlının lezzetini artırır.
- Sütü yavaş ekleyip sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyin.
- Tatlıyı soğuduktan sonra buzdolabında bekletmek, kıvamının daha iyi oturmasını sağlar.
|