Sütlü muhallebili irmik tatlısı nasıl yapılır?

Lezzetli bir irmik tatlısını muhallebi ile buluşturan bu nefis tarif, hem göze hem damağa hitap ediyor. Kavrulmuş irmiğin aroması ve kremsi muhallebinin uyumu, üzerindeki Hindistan cevizi veya cevizle tamamlanıyor. Pratik malzemelerle hazırlanan bu tatlı, misafirlerinize ikram edebileceğiniz şık bir alternatif sunuyor.

22 Kasım 2025

Sütlü Muhallebili İrmik Tatlısı Tarifi


Malzemeler:

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı süt (muhallebi için)
  • 2 yemek kaşığı un (muhallebi için)
  • 1 yemek kaşığı nişasta (muhallebi için)
  • 1 su bardağı süt (muhallebi için)
  • 1/2 su bardağı toz şeker (muhallebi için)
  • 1 paket vanilin (muhallebi için)
  • Hindistan cevizi veya ceviz içi (üzeri için)

Yapılışı:


1. İrmik Tatlısı Hazırlığı:


  • Tereyağını bir tencereye alın ve eritin.
  • İrmiği ekleyip, kısık ateşte kokusu çıkana kadar 5-6 dakika kavurun.
  • 1 litre sütü yavaş yavaş ekleyin, sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyin.
  • Toz şekeri ilave edip, karıştırmaya devam edin.
  • Kıvam alıp, göz göz olana kadar pişirin (yaklaşık 10-15 dakika).
  • Vanilini ekleyip, karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
  • Hazırladığınız irmik karışımını, ısıya dayanıklı bir fırın kabına veya borcama dökün ve üzerini düzeltin.

2. Muhallebi Hazırlığı:

  • Bir tencerede un, nişasta ve 1 çay bardağı sütü pürüzsüz olana kadar çırpın.
  • 1 su bardağı sütü ve toz şekeri ekleyip, karıştırarak kaynamaya bırakın.
  • Muhallebi koyulaşıp, göz göz olunca vanilini ekleyip, karıştırın ve ocaktan alın.
  • Muhallebiyi, irmik tatlısının üzerine dökün ve bir spatula ile eşit şekilde yayın.

3. Son İşlemler:

  • Tatlıyı oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
  • Servis yapmadan önce üzerini Hindistan cevizi veya dövülmüş ceviz ile süsleyin.
  • Dilimleyerek servis yapın.

Püf Noktaları:

  • İrmiği iyice kavurursanız, tatlı daha lezzetli olur.
  • Sütü yavaş ekleyip sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyin.
  • Muhallebiyi soğuk sütle karıştırarak başlayın, böylece pürüzsüz bir kıvam elde edersiniz.
  • Tatlıyı buzdolabında dinlendirerek, daha iyi kıvam almasını sağlayın.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
;