Sütlü hindistan cevizli irmik tatlısı nasıl yapılır?
Sütün kremalı dokusuyla hindistan cevizinin tropikal lezzetini buluşturan bu irmik tatlısı, hem göz alıcı hem de pratik bir tatlı alternatifi sunuyor. Kavrulan irmiğin mis kokusu ve sütle buluştuğunda oluşturduğu pürüzsüz kıvam, her ısırıkta damaklarda unutulmaz bir deneyim yaşatıyor.
Sütlü Hindistan Cevizli İrmik Tatlısı Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı hindistan cevizi (rendelenmiş)
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Üzeri için: hindistan cevizi ve dövülmüş ceviz/fındık
Yapılışı:
- Geniş bir tencereye tereyağını alın ve eritin.
- İrmiği ekleyip, orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun. İrmik hafifçe renk değiştirip kokusu çıkana kadar yaklaşık 5-7 dakika kavurma işlemini sürdürün.
- Şekeri ekleyip birkaç dakika daha karıştırarak kavurmaya devam edin.
- Yavaş yavaş sütü ekleyin, sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyin.
- Tatlı kıvam alıp göz göz olana ve tencerenin kenarından ayrılana kadar pişirin. Bu süre yaklaşık 10-15 dakika sürebilir.
- Son olarak hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyip birkaç dakika daha karıştırarak pişirin.
- Tatlıyı ateşten alın ve ılımaya bırakın.
- Ilıyan tatlıyı servis kaselerine veya bir tepsiye dökün, üzerini düzeltin.
- Tamamen soğuduktan sonra buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.
- Servis yapmadan önce üzerini hindistan cevizi ve dövülmüş ceviz/fındık ile süsleyin.
Püf Noktaları:
- İrmiği iyice kavurmak tatlıya lezzet katacaktır, ancak yakmamaya dikkat edin.
- Sütü yavaş yavaş ekleyerek topaklanmayı önleyebilirsiniz.
- Soğudukça kıvamı koyulaşacağı için tencereyken çok koyu olmamasına özen gösterin.
- İsteğe bağlı olarak tarçın veya kakao da ekleyebilirsiniz.
|