Sütlü bademli irmik helvası nasıl yapılır?
Sütün kremalı dokusuyla bademin çıtır lezzetini buluşturan bu irmik helvası, geleneksel tatlıların en sevilen çeşitlerinden biridir. Pratik malzemelerle hazırlanan bu nefis tatlı, özel günlerde veya ani gelen misafirler için ideal bir seçenek sunuyor.
Sütlü Bademli İrmik Helvası TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Geniş bir tencereye sıvı yağ ve tereyağını alıp, orta ateşte eritin. 2. İrmiği ekleyip, sürekli karıştırarak kavurmaya başlayın. İrmik hafifçe renk değiştirip kokusu çıkana kadar yaklaşık 10-15 dakika kavurun. 3. Ayrı bir tencerede sütü ısıtın (kaynatmayın, sadece ılık olacak şekilde). 4. Kavrulan irmiğe toz şekeri ekleyip, 1-2 dakika daha karıştırarak kavurun. 5. Yavaş yavaş ılık sütü ekleyin, sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyin. 6. Kısık ateşte, ara sıra karıştırarak helva kıvam alana kadar pişirin (yaklaşık 15-20 dakika). 7. Doğranmış bademleri ekleyip, 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin. 8. İsteğe bağlı olarak vanilini ekleyip, karıştırdıktan sonra ocaktan alın. 9. Helvayı dinlenmeye bırakın, 10-15 dakika sonra servis yapabilirsiniz. Püf Noktaları:
Afiyet olsun! |










.webp)








.webp)