Südlü irmik revani nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?
Geleneksel tatlılar arasında özel bir yere sahip olan sütlü irmik revani, hem pratik hazırlanışı hem de lezzetiyle sofraları şenlendiriyor. İrmiğin dokusu ve sütün yumuşaklığının buluştuğu bu nefis tatlı, şerbetiyle tam kıvamında bir lezzet sunuyor.
Sütlü İrmik Revani Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 3 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti İçin:
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Yapılışı:
- İlk olarak şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu bir tencereye alarak kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 5-6 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Fırını 180 dereceye ısıtın. Kek kalıbını yağlayın veya pişirme kağıdı serin.
- Bir kapta yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
- Un, irmik, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar spatula ile karıştırın.
- Hazırladığınız karışımı yağlanmış kalıba dökün.
- Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin.
- Revani fırından çıkar çıkmaz, soğumuş şerbeti üzerine dökün ve şerbeti çekene kadar bekletin.
- Oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun!
|