Pudingli irmik topları nasıl yapılır? tarifi nedir?

Lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için pratik ve nefis bir tarif: pudingli irmik topları. Sadece birkaç malzemeyle hazırlanan bu tatlı, Hindistan cevizi veya antep fıstığı kaplamasıyla hem göze hem damağa hitap ediyor.

22 Kasım 2025

Pudingli İrmik Topları Tarifi


Malzemeler:

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket vanilinli puding
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Hindistan cevizi veya antep fıstığı (kaplamak için)

Yapılışı:


  • Bir tencereye irmik, toz şeker, süt, vanilya ve vanilinli pudingi ekleyin.
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Karışım koyulaşıp topaklanmaya başlayınca tereyağını ekleyin.
  • Karışımı ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra elinizle küçük toplar şeklinde yuvarlayın.
  • Hindistan cevizi veya ince kıyılmış antep fıstığına bulayarak servis tabağına dizin.

İpuçları:


  • Karışımı ılıkken şekil vermek daha kolaydır, çok soğursa elinizi hafifçe ıslatabilirsiniz.
  • İsteğe bağlı olarak içine çikolata parçaları veya rendelenmiş limon kabuğu ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
;