Pratik südlü irmik tatlısı nasıl yapılır?

Sütlü irmik tatlısı, hem pratik hem de lezzetli bir tatlı arayanlar için ideal bir seçenek. Az malzemeyle hazırlanan bu nefis tatlı, sütlü dokusu ve irmiğin hafif kıvamıyla damaklarda iz bırakıyor. İşte bu klasikleşmiş tatlıyı evde nasıl mükemmel şekilde hazırlayacağınızın detayları.

22 Kasım 2025

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi


Malzemeler:

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • İsteğe bağlı: tarçın, hindistan cevizi veya dövülmüş ceviz

Yapılışı:


  • Tencereye irmiği alıp orta ateşte, rengi hafif dönünceye kadar 3-4 dakika kavurun
  • Şekeri ekleyip 1 dakika daha karıştırarak kavurmaya devam edin
  • Sütü yavaş yavaş ekleyin, sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin
  • Tatlı kıvam alıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirin
  • Altını kapatın, tereyağı ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın
  • Servis kaselerine paylaştırın
  • Ilındıktan sonra buzdolabında 1-2 saat dinlendirin

Servis Önerisi:


  • Üzerine tarçın serperek servis yapabilirsiniz
  • Soğuk olarak tüketilmesi tavsiye edilir
  • Dilerseniz hindistan cevizi veya dövülmüş cevizle süsleyebilirsiniz

Püf Noktaları:

  • İrmiği iyice kavurmak tatlıya hoş bir aroma katacaktır
  • Sütü eklerken sürekli karıştırmak topaklanmayı önler
  • Tatlıyı buzdolabında iyice soğutmak kıvamını mükemmel yapar

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
;