Nostaljik irmik tatlısı nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?

Çocukluğumuzun unutulmaz lezzetlerinden biri olan irmik tatlısı, hem pratik hem de ekonomik bir tatlı alternatifi sunuyor. Sütlü ve tereyağlı dokusuyla her sofraya sıcaklık katacak bu nefis tatlı, tarçın ve cevizle tamamlanıyor.

22 Kasım 2025

Nostaljik İrmik Tatlısı Tarifi


Malzemeler:

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 100 gram tereyağı
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay bardağı ceviz veya fındık (isteğe bağlı)
  • Tarçın (üzeri için)

Yapılışı:


  • Tereyağını bir tencereye alıp eritin.
  • Eriyen tereyağına irmiği ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun. İrmik hafifçe pembeleşene ve hoş bir koku yayılana kadar bu işleme devam edin.
  • Kavrulan irmiğe sütü yavaş yavaş ekleyin, topaklanmaması için sürekli karıştırın.
  • Şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin. Tatlı kıvam alıp göz göz olana kadar pişirin.
  • Ocaktan almadan önce vanilini ekleyip karıştırın.
  • Hazır olan tatlıyı ıslattığınız bir kepçe veya kaşıkla servis kaselerine paylaştırın.
  • Üzerine ceviz veya fındık serpiştirip bolca tarçın ilave edin.
  • Ilık veya soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun!

Püf Noktaları:


  • İrmiği iyice kavurmak, tatlının lezzetini artırır.
  • Sütü yavaş ekleyerek topaklanmayı önleyebilirsiniz.
  • Soğudukça kıvamı koyulaşacağı için ocaktan biraz cıvık alabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
;