Mısır unlu irmik tatlısı nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?
Mısır unu ve irmiğin enfes uyumuyla hazırlanan bu tatlı, hem hafif hem de doyurucu bir lezzet sunuyor. Kavrulan malzemelerin aroması ve sütlü dokusuyla fark yaratan tarif, ceviz veya fındık eşliğinde servis edildiğinde damaklarda unutulmaz bir iz bırakıyor.
Mısır Unlu İrmik Tatlısı Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı irmik
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı ceviz veya fındık (isteğe bağlı)
- Tarçın (üzeri için)
Yapılışı:
- Geniş bir tencereye mısır unu ve irmiği alarak orta ateşte kavurun. Renk değiştirmemesi ve kokusu çıkana kadar 4-5 dakika karıştırarak kavurma işlemini sürdürün.
- Kavrulan mısır unu ve irmiğe şekeri ekleyip 1-2 dakika daha karıştırın.
- Yavaş yavaş sütü ekleyin, sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyin. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Kıvam alan tatlıya tereyağı ve vanilyayı ekleyip 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin.
- Tatlıyı ateşten alıp, ılımaya bırakın. Ilıdıktan sonra servis kaselerine paylaştırın.
- Üzerine ceviz veya fındık serpip, tarçın ilavesiyle servis yapın. Soğuk veya ılık tüketebilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Mısır unu ve irmiği iyice kavurursanız tatlı daha lezzetli olur.
- Sütü yavaş ekleyip sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyin.
- İsteğe bağlı olarak tatlıyı fırında üzeri kızarana kadar da pişirebilirsiniz.
|