Kadayifli irmik tatlısı nasıl yapılır?

Çıtır kadayıf katmanıyla irmik helvasının buluştuğu, şerbetin lezzetine lezzet kattığı bu nefis tatlı, özel günlerin vazgeçilmezi olmaya aday. Pratik hazırlanışı ve enfes sunumuyla sofraları şenlendiren kadayıflı irmik tatlısının sırrı, malzeme dengesi ve pişirme tekniğinde saklı.

22 Kasım 2025

Kadayıflı İrmik Tatlısı Tarifi


Kadayıflı irmik tatlısı, hem pratik hem de lezzetli bir tatlı seçeneğidir. Altında çıtır kadayıf, üstünde yumuşacık irmik helvası ve üzerine dökülen şerbetiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. İşte evde kolayca yapabileceğiniz kadayıflı irmik tatlısı tarifi:

Malzemeler (8-10 kişilik):

  • 250 gram tel kadayıf
  • 150 gram tereyağı (veya margarin)
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (kadayıf için)

Şerbeti İçin:


  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Yapılışı:


1. İlk olarak, şerbeti hazırlayın. Bir tencereye şeker ve suyu koyup kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 5-10 dakika daha kaynatarak kıvam almasını sağlayın. Şerbeti soğumaya bırakın.

2. Kadayıfı elinizle ufalayın. Tavada 100 gram tereyağını eritin, kadayıfı ekleyip kavurun. Altın rengi alana kadar sürekli karıştırarak kavurun, ardından sıvı yağı ekleyip birkaç dakika daha pişirin.

3. Kavrulan kadayıfı, yağlanmış bir fırın tepsisine veya borcama yayın ve spatula ile bastırarak düzeltin.

4. Ayrı bir tencerede kalan 50 gram tereyağını eritin, irmiği ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.

5. Süt ve toz şekeri ekleyip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kıvam alınca vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.

6. Hazırladığınız irmikli muhallebiyi, kadayıfın üzerine dökün ve düzeltin.

7. Önceden ısıtılmış 180°C fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

8. Fırından çıkan sıcak tatlıyı, soğumuş şerbetin üzerine dökün ve şerbeti çekmesi için bekletin.

9. Tatlı oda sıcaklığında dinlendikten sonra buzdolabında soğutup servis yapın. Dilerseniz üzerine dövülmüş ceviz veya fıstık serperek sunabilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Kadayıfı fazla yakmamaya dikkat edin, aksi halde acı bir tat oluşabilir.
  • Şerbetin soğuk, tatlının sıcak olması şerbetin iyice çekilmesini sağlar.
  • İrmiği iyice kavurursanız tatlı daha lezzetli olur.

Afiyet olsun! Bu tarifle sevdiklerinize harika bir tatlı hazırlayabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
;