İrmikli Yalancı Cheesecake Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket burçak bisküvi (veya pötibör bisküvi)
- Yarım su bardağı süt (bisküviler için)
Yapılışı:
- İlk olarak, bisküvileri rondodan geçirerek ufak parçalar haline getirin.
- Bir kasede, ufalanmış bisküvileri yarım su bardağı sütle karıştırın ve karışımı kelepçeli bir kek kalıbının tabanına düzgünce yayın. Buzdolabında beklemeye alın.
- Bir tencereye irmik, toz şeker ve sütü ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Muhallebi kaynamaya başlayınca altını kısın, vanilyayı ekleyip 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin.
- Ocaktan aldıktan sonra tereyağını ekleyip karıştırın ve muhallebiyi soğumaya bırakın.
- Muhallebi ılındığında, üzerine krem şantiyi ekleyin ve bir mikserle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- Buzdolabında bekleyen bisküvili tabanın üzerine muhallebi karışımını dökün ve üzerini bir spatula ile düzleştirin.
- Cheesecake'i en az 4-5 saat, tercihen bir gece buzdolabında dinlendirin.
- Servis yapmadan önce dilimleyip, arzuya göre hindistan cevizi, çikolata sosu veya meyvelerle süsleyebilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Muhallebiyi pişirirken sürekli karıştırmak topaklanmayı önler.
- Krem şantiyi muhallebi tamamen soğumadan eklemeyin, aksi halde eriyebilir.
- Dinlendirme süresi ne kadar uzun olursa, cheesecake o kadar lezzetli olur.
|