İrmikli tulumba tatlısı nasıl yapılır, tarifi nedir?
Lezzetli bir tatlı deneyimi için irmikli tulumba, şerbetin içinde dağılan yumuşak dokusuyla öne çıkıyor. Bu tarif, hamurun pürüzsüz kıvamından kızartma tekniğine kadar tüm detaylarıyla kolayca uygulanabilecek bir rehber sunuyor.
İrmikli Tulumba Tatlısı TarifiMalzemeler:
Şerbeti İçin:
Yapılışı:1. İlk olarak şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu bir tencereye alarak kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 10-15 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. 2. Hamur için; su, süt, tereyağı ve tuzu bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra un ve irmiği ekleyip sürekli karıştırarak pürüzsüz bir kıvam alana kadar pişirin. 3. Hamuru ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Ilıdıktan sonra yumurtaları teker teker ekleyerek mikserle iyice çırpın. Hamur parmakla şekil alacak kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edin. 4. Hamuru sıkma torbasına alın ve yağda kızartmak için uygun bir aparatla (tulumba aparatı veya geniş delikli sıkma ucu) şekil verin. 5. Bol sıvı yağda altın rengi alana kadar kızartın. Kızaran tatlıları hemen soğuk şerbete atarak 5-10 dakika bekletin. 6. Şerbette yeterince ıslanan tulumbaları servis tabağına alarak üzerine dilediğiniz kadar şerbet gezdirip servis yapın. Püf Noktaları:
Afiyet olsun! |










.webp)








.webp)