İrmikli top lokum nasıl yapılır ve tarifinde neler var?
Pratik ve lezzetli bir tatlı arayanlar için irmikle hazırlanan nefis top lokum tarifi. Sütlü irmik karışımının hindistan cevizine bulanarak sunulduğu bu enfes tatlı, misafirlerinize ikram edebileceğiniz veya çay saatlerinize eşlik edecek harika bir alternatif.
İrmikli Top Lokum Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı hindistan cevizi (dışını kaplamak için)
Yapılışı:
- İlk olarak, bir tencereye süt, şeker ve sıvı yağı alarak orta ateşte karıştırarak ısıtın.
- Şeker eridikten sonra, irmiği ekleyip sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- Kıvam alan karışımı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Ilıdıktan sonra vanilya ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın.
- Elde ettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak şekil verin.
- Hazırladığınız topları hindistan cevizine bulayarak servis tabağına dizin.
- Bu lezzetli irmikli top lokumları buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz.
Püf Noktaları:
- İrmiği iyice pişirerek topaklanma olmamasını sağlayın.
- Soğuduktan sonra şekil vermek daha kolay olacaktır.
- Dış kaplama için hindistan cevizi yerine fındık veya antep fıstığı da kullanabilirsiniz.
|