İrmikli Soslu Tatlı Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı kakao (sos için)
- 1/2 su bardağı süt (sos için)
- 2 yemek kaşığı toz şeker (sos için)
Yapılışı:
- Geniş bir tencereye tereyağını alıp eritin.
- İrmiği ekleyip, kısık ateşte kokusu çıkana kadar 5-6 dakika kavurun.
- Sütü yavaş yavaş ekleyip, topaklanmaması için sürekli karıştırın.
- Toz şekeri ilave edip, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Vanilyayı ekleyip, 1-2 dakika daha karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
- Tatlıyı ıslattığınız kalıplara paylaştırıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Sos için; küçük bir tencerede kakao, süt ve şekeri karıştırıp koyulaşana kadar pişirin.
- Soğuyan tatlıların üzerine hazırladığınız sosu gezdirip servis yapın.
Püf Noktaları:
- İrmiği iyice kavurmak, tatlıya hoş bir aroma katacaktır.
- Sütü yavaş ekleyerek karıştırmak, topaklanmayı önler.
- Sosu çok koyu olmadan ocaktan almak, akışkanlığını korumasını sağlar.
- Dilerseniz üzerine hindistan cevizi veya dövülmüş fındık serpebilirsiniz.
Not: Bu tatlıyı buzdolabında soğutarak da servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
|