İrmikli Şam Tatlısı Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Üzeri için: Hindistan cevizi veya antep fıstığı
Şerbeti İçin:
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- Birkaç damla limon suyu
Yapılışı:
- Önce şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 5-6 dakika daha kaynatın. Soğumaya bırakın.
- Tatlı için; irmik, sıvı yağ, süt, su, şeker, vanilya ve kabartma tozunu bir kapta karıştırın.
- Yağlanmış bir tepsiye veya borcama dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
- Fırından çıkan sıcak tatlıyı, soğuk şerbete batırın veya şerbeti üzerine dökün.
- Üzerini Hindistan cevizi veya dövülmüş antep fıstığı ile süsleyin.
- Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
Püf Noktaları:
- Şerbetin soğuk, tatlının sıcak olması önemlidir.
- İrmiğin taze olması tatlımızın lezzetini artırır.
- Pişirme süresi fırına göre değişebilir, kontrollü pişirin.
|