İrmikli Muhallebili Şerbetli Tatlı Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 125 gram tereyağı veya margarin
- 2 adet yumurta
Şerbeti İçin:
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- Birkaç damla limon suyu
Muhallebisi İçin:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
- Öncelikle şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu bir tencereye alarak kaynatın. Kaynadıktan sonra 10 dakika daha pişirin ve limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın.
- İrmik, un, şeker, süt, su, vanilya, kabartma tozu, tereyağı ve yumurtaları bir kapta karıştırarak pürüzsüz bir hamur elde edin.
- Yağlanmış bir tepsiye hamuru dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Muhallebi için süt, şeker, un ve nişastayı bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan almadan önce vanilya ve tereyağını ekleyin.
- Pişen irmikli keki fırından çıkarın ve soğuk şerbeti üzerine dökün.
- Şerbeti çekmesini bekledikten sonra üzerine muhallebiyi yayın.
- Tatlıyı buzdolabında soğutun ve servis yapmadan önce dilimleyin.
Not: İsteğe bağlı olarak üzerini hindistan cevizi, fındık veya ceviz ile süsleyebilirsiniz.
|