İrmikli limonlu muhallebiyi nasıl yapabilirim?

Ferahlatıcı bir lezzet arayanlar için pratik ve nefis bir tatlı tarifi: irmikle hazırlanan limonlu muhallebi, hem hafif hem de misafirlerinizi etkileyecek bir alternatif sunuyor.

21 Kasım 2025

İrmikli Limonlu Muhallebi Tarifi


Malzemeler:

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:


  • Geniş bir tencereye irmik ve sütü alarak orta ateşte karıştırmaya başlayın.
  • İrmik ve süt karışımı kaynamaya başlayınca şekeri ekleyin ve koyulaşana kadar sürekli karıştırın.
  • Kıvam alan muhallebiye rendelenmiş limon kabuğu ve limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha pişirin.
  • Son olarak tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırarak ocaktan alın.
  • Muhallebiyi kaselere paylaştırıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.

Servis Önerisi:


  • Üzerine hindistan cevizi, tarçın veya dövülmüş fındık serperek servis edebilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Muhallebiyi sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin.
  • Limon kabuğunu rendelerken beyaz kısmına geçmemeye dikkat edin.
  • Soğudukça kıvamı kıvamı biraz daha katılaşacaktır.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
;