İrmikli bardak tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Lezzetli ve pratik bir tatlı arayanlar için ideal bir seçim: irmikli bardak tatlısı. Sadece birkaç temel malzemeyle hazırlanan bu nefis tatlı, hem göz dolduran sunumu hem de kolay yapımıyla öne çıkıyor.

21 Kasım 2025

İrmikli Bardak Tatlısı Tarifi


Malzemeler:

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Hindistan cevizi veya tarçın (üzeri için)

Yapılışı:


  • Geniş bir tencereye tereyağını alıp eritin.
  • İrmiği ekleyip orta ateşte, kokusu çıkana kadar kavurun (yaklaşık 3-4 dakika).
  • Sütü yavaş yavaş ekleyip sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin.
  • Toz şekeri ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
  • Kıvam alınca vanilini ekleyip 1-2 dakika daha karıştırın ve ocaktan alın.
  • Hazırladığınız muhallebiyi bardaklara paylaştırın.
  • Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
  • Servis yapmadan önce üzerini Hindistan cevizi veya tarçınla süsleyin.

Not: İsteğe bağlı olarak içine ceviz, fındık veya kuru üzüm ekleyebilirsiniz. Soğuk servis yapılması tavsiye edilir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
;