Hashaslı İrmikli Şekerpare Tarifi
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı irmik
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı haşhaş
Şerbeti İçin:
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Yapılışı:
- Öncelikle şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu bir tencereye alarak kaynatın. Kaynadıktan sonra 10 dakika daha pişirin ve limon suyunu ekleyip 1-2 dakika daha kaynatın. Şerbeti soğumaya bırakın.
- Hamur için, tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri ve yumurtayı bir kapta iyice karıştırın.
- İrmik, un, vanilin, kabartma tozu ve haşhaşı ekleyerek yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve hafifçe bastırarak şekil verin.
- Şekillendirdiğiniz hamurları yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında, üzeri hafif kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Fırından çıkan sıcak şekerparelerin üzerine soğuk şerbeti dökün ve şerbeti çekene kadar bekletin.
- Şerbetini çektikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
|