Haşhaşlı irmik tatlısı nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir?
Hem besleyici hem de lezzetli bir alternatif arayanlar için haşhaşın farklı dokusu ve irmiğin kıvamıyla hazırlanan bu tatlı, sade malzemelerle kolayca yapılabiliyor. İrmiğin hafifliği ile haşhaşın aromasının birleştiği bu nefis tatlı, özel günlerde veya günlük çay saatlerinde tercih edilebilecek pratik bir seçenek sunuyor.
Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1/2 su bardağı haşhaş
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
- Ceviz veya fındık (üzeri için)
Yapılışı:
- İlk olarak, haşhaşı bir kaseye alarak üzerine sıcak su ekleyin ve 10-15 dakika bekletin. Ardından suyunu süzün.
- Bir tencereye sıvı yağı ve irmiği alarak orta ateşte, irmik pembeleşene kadar kavurun.
- İrmik kavrulduktan sonra içine süt, su ve toz şekeri ekleyip karıştırarak kaynamaya bırakın.
- Kaynamaya başlayınca haşhaşı ekleyin ve kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
- Kıvam aldıktan sonra ocağın altını kapatın, vanilini ekleyip karıştırın.
- Tatlıyı ıslattığınız bir tepsiye veya borcama dökün ve üzerini düzeltin.
- Üzerine tarçın serpip, ceviz veya fındık ile süsleyin.
- Ilındıktan sonra buzdolabında soğutup servis yapın. Afiyet olsun!
|