Çilekli irmik tatlısı jöle ile nasıl yapılır?

Lezzetli bir irmik tatlısını çilek jölesiyle buluşturan bu tarif, hem göze hem damağa hitap ediyor. Sütlü irmik tatlısının kremalı dokusu, taze çileklerin ekşimtırak tadı ve renkli jöle katmanıyla yaz sofralarınıza ferahlık getirecek pratik bir tatlı alternatifi sunuyor.

22 Kasım 2025

Çilekli İrmik Tatlısı Jöle ile Tarifi


Malzemeler:

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 gram çilek (taze veya dondurulmuş)
  • 1 paket çilek jölesi
  • 2 su bardağı su (jöle için)
  • İsteğe bağlı: hindistan cevizi veya fındık kırıntıları (süsleme için)

Yapılışı:


1. İrmik Tatlısının Hazırlanışı:


  • Geniş bir tencereye irmiği alın ve orta ateşte, kokusu çıkana kadar 3-4 dakika kavurun.
  • Üzerine sütü yavaş yavaş ekleyin, sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin.
  • Toz şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin. Kıvam koyulaşana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
  • Son olarak tereyağı ve vanilyayı ekleyip 1-2 dakika daha karıştırarak ocaktan alın.
  • Hazırladığınız irmik tatlısını, ısıya dayanıklı bir borcama veya servis kabına dökün ve üzerini bir spatula ile düzleştirin. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

2. Çilek Jölesinin Hazırlanışı:

  • Bir kasede, çilek jölesini 1 su bardağı sıcak su ile eritin ve karıştırın.
  • Üzerine 1 su bardağı soğuk su ekleyip iyice karıştırarak jöleyi tamamen çözün.
  • Çilekleri yıkayıp doğrayın (dondurulmuş kullanıyorsanız, çözülmüş olması yeterli).
  • Jöle karışımına doğranmış çilekleri ekleyip hafifçe karıştırın.

3. Birleştirme ve Soğutma:

  • Soğuyan irmik tatlısının üzerine, çilekli jöle karışımını dökün ve eşit şekilde yayın.
  • Tatlıyı buzdolabında en az 2-3 saat, tercihen bir gece bekletin ki jöle iyice donmuş olsun.

4. Servis:

  • Soğuyup jölesi donduktan sonra, tatlıyı dilimleyerek servis yapın.
  • İsteğe bağlı olarak hindistan cevizi veya fındık kırıntıları ile süsleyebilirsiniz.

İpuçları:

  • İrmiği iyice kavurursanız, tatlı daha lezzetli olur.
  • Jöleyi eklerken, irmik tatlısının tamamen soğuduğundan emin olun; aksi halde jöle eriyebilir.
  • Çilek yerine başka meyvelerle de deneyebilirsiniz, örneğin ahududu veya şeftali jölesi kullanabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
;