Cennet çamuru irmiği nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?

Lezzetli ve pratik bir tatlı arayanlar için nefis bir irmik tatlısı tarifi. Sütlü ve tereyağlı kıvamıyla damaklarda iz bırakan bu tatlı, Hindistan cevizi veya cevizle zenginleştirilebiliyor.

21 Kasım 2025

Cennet Çamuru İrmiği Tarifi


Malzemeler:

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • İsteğe bağlı: Hindistan cevizi, ceviz veya fındık içi

Yapılışı:


  • Bir tencereye su, süt ve şekeri ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Kaynayan karışıma yavaş yavaş irmiği ekleyin ve sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin.
  • Kıvam alana kadar orta ateşte pişirin, yaklaşık 10-15 dakika.
  • Altını kapattıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • İsteğe bağlı olarak Hindistan cevizi, ceviz veya fındık içi ekleyip harmanlayın.
  • Servis kaselerine alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra buzdolabında bir süre bekletin.
  • Üzerini süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
;