Bol şerbetli irmik tatlısı nasıl yapılır?
Mis gibi kokusuyla sofraları süsleyen, şerbetin lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakan bir irmik tatlısı hazırlamaya ne dersiniz? Pratik malzemelerle kolayca yapabileceğiniz bu enfes tatlı, özel günlerin vazgeçilmezi olacak.
Bol Şerbetli İrmik Tatlısı TarifiMalzemeler:
Şerbeti İçin:
Üzeri İçin:
Yapılışı:1. İlk olarak şerbeti hazırlayın. Bunun için tencereye su ve şekeri alarak kaynatın. Kaynadıktan sonra 5-10 dakika daha pişirip limon suyunu ekleyin. Şerbeti soğumaya bırakın. 2. Tatlı hamuru için; yoğurt, sıvı yağ, yumurta, irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı bir kapta karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. 3. Yağlanmış bir fırın tepsisine veya borcama hamuru dökün. Elinizle veya spatulayla düzeltin. 4. Önceden ısıtılmış 180°C fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. 5. Tatlı fırından çıkar çıkmaz, soğuk şerbeti üzerine dökün. Şerbeti çekene kadar bekleyin. 6. Üzerini Hindistan cevizi veya dövülmüş cevizle süsleyip servis yapın. Püf Noktaları:
Afiyet olsun! |










.webp)








.webp)