Baklava lezzetinde cevizli irmik tatlısı nasıl yapılır?

Baklavanın o eşsiz tadını daha kolay bir yöntemle sunan bu cevizli irmik tatlısı, hem göz dolduran görüntüsü hem de damakta bıraktığı lezzetle öne çıkıyor. Şerbetli tatlı sevenler için ideal olan bu pratik tarif, herkesin evde rahatlıkla deneyebileceği malzemelerle hazırlanıyor.

21 Kasım 2025

Baklava Lezzetinde Cevizli İrmik Tatlısı Tarifi


Bu tarif, baklavanın o enfes lezzetini daha pratik bir şekilde sunan, cevizli ve irmikli nefis bir tatlıdır. Hem yapımı kolay hem de misafirlerinizi etkileyecek bir lezzet! İşte adım adım tarif:

Malzemeler:

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 su bardağı ceviz (iri çekilmiş)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri (üzeri için)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (üzeri için)

Şerbeti İçin:


  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 dilim limon

Yapılışı:


  • Öncelikle şerbeti hazırlayın: Bir tencereye su ve şekeri alıp kaynatın. Kaynadıktan sonra limon dilimini ekleyip 10 dakika daha kaynatarak kıvam almasını sağlayın. Şerbeti soğumaya bırakın.
  • Tatlı için, derin bir kasede irmik, toz şeker, süt, su, sıvı yağ, vanilya ve karbonatı karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  • Yağlanmış bir fırın tepsisine veya borcama karışımı dökün. Üzerine iri çekilmiş cevizleri serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edin.
  • Tatlı fırından çıkar çıkmaz, soğuk şerbeti üzerine gezdirin. Şerbeti çekene kadar dinlendirin.
  • Üzerini süslemek için tereyağını eritip tatlıya gezdirin ve pudra şekeri serpin.
  • Oda sıcaklığında servis yapın. Dilerseniz buzdolabında soğutarak da tüketebilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Şerbetin soğuk, tatlının sıcak olması, şerbetin daha iyi çekmesini sağlar.
  • Cevizleri fazla ince çekmeyin; iri parçalar lezzeti artırır.
  • Fırın sıcaklığını ayarlayarak tatlıyı kontrollü pişirin; yanmamasına dikkat edin.

Bu tarifle, baklava sevenler için pratik ve lezzetli bir alternatif hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
;