Üç malzemeli irmik tatlısı nasıl yapılır?

Sadece üç temel malzemeyle hazırlanan bu pratik irmik tatlısı, hem ekonomik hem de lezzetli bir alternatif sunuyor. Kavrulan irmiğin mis kokusu ve sütle buluşmasıyla ortaya çıkan nefis tat, buğusal bir dokuya sahip olurken soğudukça kıvamını daha da güçlendiriyor.

21 Kasım 2025

Üç Malzemeli İrmik Tatlısı Tarifi


Malzemeler:

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı süt

Yapılışı:


  • Bir tencereye irmiği alın ve orta ateşte, rengi hafifçe dönüp kokusu çıkana kadar 4-5 dakika kavurun.
  • İrmik kavrulduktan sonra toz şekeri ekleyip 1-2 dakika daha karıştırarak kavurmaya devam edin.
  • Şeker erimeye başlayınca, yavaş yavaş sütü ekleyin ve sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyin.
  • Tatlı kıvam alıp göz göz olana kadar pişirin, yaklaşık 10-12 dakika.
  • Pişen tatlıyı ısıya dayanıklı bir kaseye veya küçük kaselere dökün.
  • Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
  • Servis yapmadan önce üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz (örneğin tarçın, hindistan cevizi veya ceviz ile).

Not:


  • İrmiği iyice kavurmak, tatlının lezzetini artırır.
  • Sütü yavaş ekleyip sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyin.
  • Soğudukça kıvamı kıvamı daha da katılaşacaktır, bu nedenle dinlendirmek önemlidir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
;