Tart Kalıbında İrmikli Tatlı Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 litre süt
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı süt (kreması için)
- 2 yemek kaşığı kakao (kreması için)
- 2 yemek kaşığı şeker (kreması için)
- 1 yemek kaşığı un (kreması için)
- 1 paket vanilin (kreması için)
- Ceviz veya fındık (üzeri için)
Yapılışı:
- Öncelikle, bir tencereye irmiği alın ve orta ateşte, rengi hafif dönünceye kadar kavurun.
- Kavrulan irmiğe sütü yavaş yavaş ekleyin, sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin.
- Şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin, kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
- Son olarak tereyağı ve vanilini ekleyip birkaç dakika daha karıştırarak ocaktan alın.
- Tart kalıbını yağlayın veya pişirme kağıdı serin, hazırladığınız irmikli karışımı kalıba dökün ve üzerini düzeltin.
- Soğumaya bırakın, bu arada kremasını hazırlamak için bir sos tenceresinde süt, kakao, şeker, un ve vanilini karıştırın.
- Orta ateşte, koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin, sonra soğutun.
- Soğuyan irmikli tatlı üzerine kremayı yayın, ceviz veya fındık serperek servis yapın.
İpuçları:
- İrmiği iyice kavurmak, tatlıya hoş bir aroma katacaktır.
- Soğutma işlemi için buzdolabında 1-2 saat bekletebilirsiniz, daha lezzetli olur.
- Krema yerine çikolata sosu veya meyve püresi de kullanabilirsiniz.
|