Sütsüz irmikli revani nasıl yapılır?
Geleneksel tatlılar arasında özel bir yeri olan revani, bu tarifte sütsüz hazırlanıyor. İrmiğin kendine has dokusu ve yoğurtlu hamurunun mükemmel uyumuyla ortaya çıkan bu nefis tatlı, şerbetiyle buluştuğunda adeta eriyen bir lezzet sunuyor. Pratik malzemelerle kolayca hazırlanabilen bu tarif, misafirlerinize ikram edebileceğiniz hafif ve lezzetli bir seçenek.
Sütsüz İrmikli Revani TarifiMalzemeler:
Şerbeti İçin:
Yapılışı:1. İlk olarak şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri bir tencereye alarak kaynatın. Kaynadıktan sonra 10 dakika daha kaynatıp limon suyunu ekleyin. Şerbeti soğumaya bırakın. 2. Revani hamuru için; yumurta ve şekeri iyice çırpın, rengi açılana kadar devam edin. 3. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. 4. İrmik, un, kabartma tozu ve vanilini ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın. 5. Yağlanmış bir fırın tepsisine veya borcama hamuru dökün. 6. Önceden ısıtılmış 180°C fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. 7. Revani fırından çıkar çıkmaz, soğuk şerbeti üzerine dökün ve şerbeti çekene kadar bekletin. 8. Oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın. Püf Noktaları:
|










.webp)








.webp)