Şekilli İrmik Tatlısı Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- İsteğe bağlı: hindistan cevizi, tarçın veya ceviz içi
Yapılışı:
- Tereyağını bir tencereye alın ve eritin.
- İrmiği ekleyip, kokusu çıkana kadar kavurun (yaklaşık 5-7 dakika).
- Sütü yavaş yavaş ekleyin, sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin.
- Toz şekeri ilave edip, karıştırmaya devam edin.
- Kıvam alıp, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin (yaklaşık 10-15 dakika).
- Ocaktan almadan önce vanilyayı ekleyip, karıştırın.
- Hazır olan muhallebiyi, ıslatılmış kalıplara dökün (örneğin, yıldız, kalp veya daire şeklinde).
- Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabında 2-3 saat bekletin.
- Kalıplardan çıkarmak için, kalıbı ters çevirip hafifçe sallayın veya bıçağın ucuyla kenarlarından ayırın.
- Servis yapmadan önce üzerine hindistan cevizi, tarçın veya ceviz serperek süsleyin.
İpuçları:
- İrmiği iyice kavurmak, tatlıya hoş bir lezzet katacaktır.
- Kalıpları suyla ıslatmak, tatlıların kolay çıkmasını sağlar.
- Soğuma süresini kısaltmak için buzdolabında bekletebilirsiniz.
Afiyet olsun!
|