Şeker pare irmikli tarifi nasıl yapılır?
Mis gibi kokusuyla çay saatlerini şenlendiren, irmiğin enfes dokusunu şerbetle buluşturan nefis bir şeker pare tarifi. Pratik malzemelerle hazırlanan bu tatlı, Hindistan cevizi veya fındıkla tamamlanıyor.
Şeker Pare (İrmikli) TarifiMalzemeler:
Şerbeti İçin:
Yapılışı:1. İlk olarak şerbeti hazırlayın. Bir tencereye su ve şekeri alarak kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 5-10 dakika daha kaynatarak kıvam almasını sağlayın. Şerbeti soğumaya bırakın. 2. Hamur için, geniş bir kasede yumurta, sıvı yağ, süt ve toz şekeri çırpın. 3. Ardından irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam edin. 4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve yağlanmış bir fırın tepsisine dizin. 5. Önceden ısıtılmış 180°C fırında, üzeri hafif kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. 6. Fırından çıkan sıcak parelerin üzerine soğuk şerbeti dökün ve şerbeti çekene kadar bekleyin. 7. Şerbetini çeken pareleri servis tabağına alarak üzerlerini Hindistan cevizi veya fındık kırığı ile süsleyin. Not: Şerbetin soğuk, parelerin sıcak olması önemlidir; bu sayede şerbeti daha iyi çekerler. Afiyet olsun! |










.webp)








.webp)