Şantili İrmik Tatlısı Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 litre süt
- 1 paket vanilin
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
- İsteğe bağlı: Hindistan cevizi, ceviz veya fındık
Yapılışı:
- Geniş bir tencereye irmiği alın ve orta ateşte, rengi hafif dönüp kokusu çıkana kadar kavurun.
- İrmik kavrulduktan sonra, yavaş yavaş sütü ekleyin ve sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyin.
- Süt tamamen eklenince, toz şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin.
- Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin, ardından vanilini ekleyip birkaç dakika daha karıştırın.
- Ocaktan alıp, ılınmaya bırakın.
- Bu arada, krem şantiyi soğuk sütle çırparak katı bir kıvam alana kadar hazırlayın.
- Ilınan irmikli muhallebiye, hazırladığınız krem şantiyi ekleyin ve yavaşça spatula ile karıştırarak homojen hale getirin.
- Tatlıyı servis kaselerine paylaştırın ve buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.
- Servis yapmadan önce, üzerini Hindistan cevizi, dövülmüş ceviz veya fındıkla süsleyebilirsiniz.
Not: Tatlının daha hafif olması için şeker miktarını azaltabilir veya krem şanti yerine sadece irmik muhallebisi olarak da tüketebilirsiniz.
|