Sade irmik tatlısı nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?

Pratik ve lezzetli bir tatlı arayanlar için ideal bir seçim: irmik tatlısı. Az malzemeyle kısa sürede hazırlanan bu nefis tatlı, sütlü dokusu ve tereyağlı aromasıyla her sofraya şık bir final sunuyor.

22 Kasım 2025

Sade İrmik Tatlısı Tarifi


Malzemeler:

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 100 gram tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • İsteğe bağlı: tarçın, hindistan cevizi veya dövülmüş ceviz

Yapılışı:


  • Geniş bir tencereye tereyağını alıp eritin.
  • Eriyen tereyağına irmiği ekleyin ve orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun. İrmik hafifçe renk değiştirip kokusu çıkana kadar bu işleme devam edin (yaklaşık 5-7 dakika).
  • Kavrulan irmiğe sütü yavaş yavaş ekleyin, topaklanmaması için sürekli karıştırın.
  • Sütü tamamen ekledikten sonra toz şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin.
  • Tatlı kıvam alıp göz göz olana kadar pişirin (yaklaşık 10-15 dakika).
  • Son olarak vanilyayı ekleyip birkaç dakika daha karıştırarak pişirin.
  • Pişen tatlıyı ateşten alıp, ılımaya bırakın.
  • Ilıyan tatlıyı servis kaselerine paylaştırın.
  • Üzerini isteğe bağlı tarçın, hindistan cevizi veya dövülmüş cevizle süsleyerek servis yapın.

Not: İrmik tatlısını sıcak veya soğuk olarak tüketebilirsiniz. Dilerseniz buzdolabında soğutarak da servis edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
;