Revani tatlısı için gereken malzemeler nelerdir?

Geleneksel şerbetli tatlılar arasında özel bir yere sahip olan revani, hem pratik hazırlanışı hem de lezzetiyle sofraları süslüyor. İrmiğin eşsiz dokusunu yansıtan bu tatlı, dengeli şerbetiyle ideal bir tatlı alternatifi sunuyor.

22 Kasım 2025

Revani Tatlısı Malzemeleri


Revani tatlısı, şerbetli ve hafif bir tatlı olup genellikle 6-8 kişilik porsiyon için hazırlanır. İşte geleneksel revani tatlısı için gerekli malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (tercihen ayçiçek yağı)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı limon suyu (isteğe bağlı, hamurun kabarmasına yardımcı olur)

Şerbeti İçin:

  • 3 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu (şerbetin şekerlenmesini önlemek için)

Bu malzemelerle hazırlanan revani, yumuşak dokusu ve tatlı şerbetiyle sevilen bir lezzet olacaktır. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
;