Portakallı İrmikli Revani Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
- 1 portakalın suyu
Şerbeti İçin:
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
Yapılışı:
- Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın.
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Yoğurt, sıvı yağ, portakal suyu ve rendesini ekleyip karıştırın.
- Un, irmik ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin, pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Yağlanmış bir tepsiye veya borcama dökün.
- 180°C fırında 25-30 dakika pişirin, kürdan testiyle kontrol edin.
Şerbet Hazırlığı:
- Şeker ve suyu kaynatın, 10 dakika kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatın, soğumaya bırakın.
Son Aşama:
- Revani fırından çıkar çıkmaz, soğuk şerbeti üzerine dökün, şerbeti çekene kadar bekletin.
- Oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun!
|