Portakallı irmikli revani nasıl yapılır, tarif nedir?

Portakalın ferahlatıcı aromasıyla irmiğin enfes dokusunu buluşturan bu revani, geleneksel tatlılar arasında öne çıkan bir lezzet. Yoğurtlu yapısıyla yumuşacık bir kıvama sahip olan bu tatlı, üzerindeki limonlu şerbetle tam bir denge sunuyor.

22 Kasım 2025

Portakallı İrmikli Revani Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 1 portakalın suyu

Şerbeti İçin:


  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Yapılışı:


  • Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın.
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Yoğurt, sıvı yağ, portakal suyu ve rendesini ekleyip karıştırın.
  • Un, irmik ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin, pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Yağlanmış bir tepsiye veya borcama dökün.
  • 180°C fırında 25-30 dakika pişirin, kürdan testiyle kontrol edin.

Şerbet Hazırlığı:

  • Şeker ve suyu kaynatın, 10 dakika kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatın, soğumaya bırakın.

Son Aşama:

  • Revani fırından çıkar çıkmaz, soğuk şerbeti üzerine dökün, şerbeti çekene kadar bekletin.
  • Oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
;