Parmak irmik tatlısı nasıl yapılır? tarifi nedir?

Hafif dokusu ve pratik yapımıyla sevilen bir tatlı olan parmak irmiği, sütlü tatlı sevenler için ideal bir seçenek sunuyor. Malzemelerin birleşimiyle ortaya çıkan bu nefis lezzet, özellikle misafir ikramları için tercih ediliyor.

22 Kasım 2025

Parmak İrmik Tatlısı Tarifi


Parmak irmik tatlısı, hafif ve lezzetli bir tatlıdır. İşte adım adım tarifi:

Malzemeler:

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Üzeri için: Hindistan cevizi veya tarçın

Yapılışı:


  • İlk olarak, bir tencereye süt, su, şeker ve sıvı yağı ekleyin ve karıştırın.
  • Orta ateşte kaynamaya bırakın, kaynadıktan sonra irmiği yavaş yavaş ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirin.
  • İrmik koyulaşıp tencereden ayrılana kadar pişirmeye devam edin.
  • Altını kapatın, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın.
  • Karışımı yağlanmış bir tepsiye dökün ve üzerini düzeltin.
  • Soğuduktan sonra dilimleyin ve Hindistan cevizi veya tarçınla süsleyin.

Not:


  • Soğuk servis yapabilirsiniz, buzdolabında bekletmek lezzetini artırır.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
;