Pamuk prenses tatlısı irmikle nasıl yapılır?

Kremalı dokusu ve irmiğin hafifliğiyle Pamuk Prenses tatlısı, misafirlerinizi şaşırtacak pratik bir lezzet sunuyor. Hindistan cevizi veya antep fıstığı ile süslenen bu nefis tatlı, buzdolabında dinlendirilerek mükemmel kıvama ulaşıyor.

22 Kasım 2025

Pamuk Prenses Tatlısı (İrmikli) Tarifi


Malzemeler:

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Hindistan cevizi veya antep fıstığı (üzeri için)

Yapılışı:


  • Bir tencerede irmiği kavurmak için tereyağını eritin.
  • İrmiği ekleyip kokusu çıkana kadar orta ateşte kavurun.
  • Süt, su ve şekeri ekleyip karıştırarak kaynamaya bırakın.
  • Kıvam alıp koyulaşana kadar pişirin, ardından vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Pişen irmik karışımını ılımaya bırakın.
  • Ayrı bir kapta krem şantiyi sütle çırparak hazırlayın.
  • Ilık irmik karışımına krem şantiyi ekleyip yavaşça karıştırın.
  • Hazırlanan karışımı bir borcama döküp buzdolabında 2-3 saat bekletin.
  • Soğuyan tatlıyı dilimleyip Hindistan cevizi veya antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Püf Noktaları:


  • İrmiği iyice kavurmak tatlıya lezzet katacaktır.
  • Krem şantiyi irmik karışımı tam soğumadan eklemeyin, aksi halde eriyebilir.
  • Tatlıyı en az 2 saat buzdolabında dinlendirerek daha iyi kıvam almasını sağlayın.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmik Helvası Sütsüz Nasıl Yapılır?
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
İrmikli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
;